Охолодження. Зберігання. Заморожування
Системи зберігання овочів
Українці завжди вирощували і споживали багато овочів, ці продукти є традиційними і невід’ємними на кожному столі щодня. Традиційно ми в великій кількості споживаємо овочі «борщового набору» моркву, буряк, білокачанну капусту, цибулю і картоплю, значно менше пекінську капусту, селеру, редьку, корінь петрушки, ріпу, гарбузи та ін.
Важливою складовою сучасного індустріального підходу до виробництва овочів є процес зберігання. Адже виробник має поставляти в торгові мережі якісну продукцію протягом практично всього року. Для забезпечення зберігання овочів з мінімальними кількісними і якісними характеристиками використовується сучасне обладнання, складовими якого можуть бути:
- холодильна система;
- активна або приточно-витяжна вентиляція;
- система регулювання складу атмосфери;
- зволожувачі та ін.
Зважаючи на те, що овочі є дуже широкою групою рослин і кожен вид має свої унікальні риси та характеристики, з точки зору зберігання їх ділять на кілька груп: коренеплоди (морква, буряк і ін.), цибулеві (цибуля, часник і ін.), картоплю і капусту (різні види).
Для зберігання кожного виду продукції, з наведеної вище класифікації, потрібно використовувати комплекти обладнання, що вказані в залежності від ступеню значимості:
Група | Обладнання |
---|---|
Коренеплоди (морква, буряк і ін.), капуста |
|
Картопля |
|
Цибулеві |
|
Наша компанія виготовляє системи активної вентиляції в наступних варіантах:
- повітрозмішуюча машина для зберігання овочів в контейнерах (може бути з вбудованим холодильним модулем або без нього);
- повітрозмішуюча стіна (з зворотнім потоком повітря) для зберігання цибулі і картоплі в контейнерах;
- повітрозмішуюча стіна (з прямим потоком повітря) для зберігання картоплі та цибулі навалом;
- повітрозмішуюча стіна (з прямим потоком повітря) для зберігання цибулі і часнику в контейнерах спеціального виконання.