Охолодження. Зберігання. Заморожування

service 1
Система зберігання фруктів
Детальніше
service 2
Системи зберігання овочів
Детальніше
service 3
Системи заморожування і охолодження ягід
Детальніше
service 4
Холодильне устаткування
Детальніше

Системи заморожування і охолодження ягід

Вирощування ягід в промислових об’ємах для нашого ринку – досить новий напрямок. Разом з тим, ягідництво є перспективним бізнесом, який швидко розвивається.



Зважаючи на високі вимоги споживачів ягоди на українському і іноземному ринках, для отримання якісного результату слід значну увагу приділяти дотриманню «холодильного ланцюга». Якщо виробник збуває ягоду в свіжому вигляді – вона повинна бути вчасно швидко охолоджена для збереження свіжості та привабливого зовнішнього вигляду, якщо потрібно ягоди заморожувати – до вищевказаного процесу додається етап заморожування і зберігання продукції. Крім того, весь час від моменту збору ягід і до відвантаження, продукція має знаходитися при понижених температурах.



«Холодильний цикл» ягід може виглядати наступним чином:
 

Технологічний процес Тип обладнання Темп. режим
Прийомка ягід з поля (видалення плодоніжки і листя, сортування, мийка) Промислове кондиціонування (підтримання заданого температурного режиму) 0..+5°С
Шокове охолодження ягід Середньотемпературна холодильна система з достатньою потужністю для відбору великої кількості теплоти;
Система для забезпечення примусового потоку повітря через масив продукції
-2..+1°С
Зберігання охолодженої ягоди Середньотемпературна холодильна система;
Система регулювання складу атмосфери (РГС)
0..+2°С
Заморожування продукції Холодильна система в традиційному виконанні (з повітроохолоджувачем або шокфростером);
Заморожування в скороморозильному тунелі
-41..-25°С
Сортування і пакування замороженої ягоди Промислове кондиціонування (підтримання заданого температурного режиму) -10..-5°С
Зберігання замороженої ягоди Низькотемпературна холодильна система в традиційному виконанні -25..-18°С
Логістична зона, шляхи руху продукції Промислове кондиціонування (підтримання заданого температурного режиму) -5..+5°С


Для різних задач і різних продуктів технологічні режими можуть суттєво відрізнятися і до кожного проекту потрібно підходити індивідуально.